Onderdeel van:Topzorggroep

Werkgever

Persoonsgerichte re-integratie

De re-integratie binnen de TopzorgGroep kenmerkt zich door een individuele aanpak. We kijken naar de persoon achter de vraag en richten onze begeleiding op de specifieke situatie van uw medewerker. In overeenstemming met u en uw zieke werknemer onderzoeken we vervolgens de mogelijkheden voor werkhervatting. De TopzorgGroep heeft een breed netwerk om uw medewerker te kunnen helpen bij het vinden, verkrijgen en behouden van een geschikte functie in uw eigen of een andere organisatie. Uiteraard volgen wij de richtlijnen uit de Wet Verbetering Poortwachter (Wvp) om sancties van het UWV voor u als werkgever te voorkomen. Meer weten over onze werkwijze? Lees hier meer over het TipTapTop-programma.

Duur van het re-integratietraject

Het re-integratietraject loopt vaak door tot de arbeidsongeschiktheidsbeoordeling van de werknemer is afgerond of tot het moment dat de werknemer een nieuwe arbeidsovereenkomst heeft aanvaard. Ons re-integratietraject heeft een looptijd tot einde wachttijd. De datum waarop de opdrachtgever de werknemer definitief aanmeldt voor het traject, beschouwen wij als de aanvangsdatum. Het traject heeft een gemiddelde looptijd van 6 tot 9 maanden.

Voor overleg of het opvragen van een offerte kunt u contact met ons opnemen. We streven ernaar u op werkdagen altijd binnen 24 uur te woord te kunnen staan.